MÄTTEKNIK FÖR ELINSTALLATIONER

Passion för toppteknik och hög kvalitet i 39 år. VOLTCRAFT erbjuder ett brett utbud av enheter inom professionell mätteknik, strömförsörjning och laddningsteknik. Tillförlitlighet och säkerhet är avgörande attribut, till exempel måste multimetrar för utbildningssyfte och spänningstestare klara tuff daglig användning på byggarbetsplatsen.

Praktiska lösningar och innovativ utveckling för användarvänlig drift gör att produkterna kan användas effektivt. Så att du kan koncentrera dig på ditt arbete.

✔ Multimeters
✔ Strömtänger och strömgafflar
✔ Dubbelpolig spänningstestare
✔ Beröringsfria spänningstestare
✔ Mätutrustning för isolering
✔ Jordningsmätare
✔ Special Edition (SE)-modeller till specialpris
✔ Testledningar och prober
✔ Andra användbara verktyg som underlättar det dagliga arbetet

Multimeter

Voltcraft multimeter

En multimeter är ett av de viktigaste verktygen för mätning och diagnostik. Den kan tillhandahålla värdefulla tjänster, särskilt för lågspänningssystem som intercom-system, larm- och brandlarmsystem, personsökningssystem, videoövervakningssystem och bussystem. VOLTCRAFT har särskilt anpassat VC-400-serien till behoven för elinstallationer och optimerat dess praktiska användbarhet i tuffa miljöer. VC-460 E är seriens höjdpunkt och har IP-65-skydd, en testare för roterande fält, lågpassfilter och har klarat falltester från 2 meters höjd utan skador. I utbildningen erbjuder VC-200-serien maximalt skydd för användaren genom skyddsfunktioner (t.ex. säkerhetshölje).

Multimeters VC-200 serien ›

Multimeters VC-400 serien ›

Strömtänger och strömgafflar

Stroomtangen en stroomvorken

Strömtänger är också fördelaktiga för vissa provningsuppgifter. Strömförbrukningen hos känsliga belastningar bör alltid kontrolleras och registreras. Om de uppmätta strömmarna avviker kan det tyda på ett nära förestående fel eller en förbrukare som redan har fallit ut. VOLTCRAFT VC-337 har en mycket smal klämkäft och kan därför användas i alla underfördelningsbrädor för att möjliggöra strömmätning även i de smalaste mellanrummen. Men VOLTCRAFT-produkterna täcker inte bara låga strömmar, det finns även strömklämmor på upp till 1000 A och med en kabeldiametrar på upp till 37 mm. 

Strömtänger och strömgafflar ›

Kalibrerade strömtänger ›

Dubbelpolig spänningstestare

För att garantera säkerheten vid arbete i elektriska kretsar måste man fastställa att det inte finns någon spänning. Detta måste göras med en högkvalitativ spänningstestare, t.ex. VOLTCRAFT VC-65. Den kan användas i överspänningskategorin CAT IV 600V. I detalj är den utformad för en transient spänning på upp till 8000Vpeak och erbjuder därmed maximalt skydd för användaren. Men inte bara spänningsnivån kan bestämmas, även rotationsfältet, RCD-testet och kontinuitetstestet gör den till en oumbärlig mätutrustning, som naturligtvis också finns i en kalibrerad version.

Dubbelpolig spänningstestare ›

Kalibrerade spänningstestare ›

Beröringsfria spänningstestare

Beröringsfria spänningstestare är praktiska för att snabbt testa om det finns spänning. Förlängningskablar kan också kontrolleras för avbrott. MS-540 kan upptäcka inte bara växelspänning utan även magnetfält. Detta är särskilt användbart vid reparation av tvätt- eller diskmaskiner. Inloppsventilernas funktion kan enkelt kontrolleras genom att flytta mätpunkten närmare spolen. Ficklampsfunktionen, den akustiska signalen med vibration och det stora spänningsområdet (12-1000 V AC MS-540) gör den diskreta spänningstestaren till en idealisk följeslagare för daglig användning.

Beröringsfria spänningstestare ›

Mätutrustning för isolering

Det är enkelt och okomplicerat att kontrollera isoleringens aktuella tillstånd och bedöma isoleringskvaliteten (PI/DAR) med ET-200 isoleringsmätare. Isoleringsfel i lindningarna på motorer och generatorer eller i jordkablar upptäcks omedelbart. Mättiden kan förprogrammeras till kontinuerlig mätning och gränsvärden kan definieras innan mätningen startar. För enkel användning finns som tillval en aktiveringsmätkabel MS-ET-200, med vilken mätningen kan startas direkt vid mätpunkten genom att trycka på en knapp.

Isolationstestare ›

Kalibrerade isolationstestare ›

Jordningsmätare

Det är mycket viktigt att jorda byggnader med låg resistans på ett korrekt sätt för att avleda eventuella överspänningar och för att garantera att skyddsanordningarna fungerar. Jordingens kvalitet måste kontrolleras med jämna mellanrum. Ett lämpligt och lättanvänt instrument är VOLTCRAFT ET-02, som levereras komplett med nödvändiga tillbehör. En 3-polig mätning via jordspikar eller en förenklad jordmätning med 2-poliga terminaler stöds av apparaten. En stor bakgrundsbelyst display och överskådliga reglage gör ET-02 till en idealisk följeslagare för mobil användning.

Jordningsmätare ›

Kalibrerade jordningsmätare ›

Special Edition (SE)-modeller till specialpris

VOLTCRAFT erbjuder regelbundet modeller i specialutgåvor. I en specialproduktion tillverkas endast ett fåtal exemplar av en enskild modell.

  • Identisk utrustning som seriemodellen.
  • Extremt attraktiva priser
  • Så länge lagret räcker
  • Strikt begränsad

Testledningar och prober

Testprober och mätadaptrar som underlättar ditt dagliga arbete.

  • Säkra
  • Sofistikerade 
  • Testade
  • Tillförlitliga

Lämpliga för alla VOLTCRAFT-mätinstrument.

Andra användbara verktyg som underlättar det dagliga arbetet

I Voltcrafts produktsortiment hittar du ett komplett utbud av innovativ mätteknik för alla yrken. Förutom elektrisk mätteknik finns även områdena miljömätteknik, strömförsörjning, laddningsteknik och endoskopi, okalibrerad eller med ISO- eller DAkkS-kalibrering.