binaries/content/gallery/ccpjunior-nl/banners/landing-pages/ir-warmtebeeldcameras/website-landing-page-01-ir-thermometers-se-1280x250.png/website-landing-page-01-ir-thermometers-se-1280x250.png/hippogallery:original

Infraröda termometrar och värmekameror mäter (bland annat) yttemperaturen. För exakt mätning av kroppstemperatur rekommenderar vi febertermometrar.

Se vårt kompletta sortiment av IR-termometrar Se vårt kompletta sortiment av värmekameror

Vad är skillnaden mellan en värmekamera och en IR-termometer?

En värmekamera mäter temperaturen på tusentals punkter samtidigt. Den visar en hel bild på en gång och visar de varma och kalla delarna. Dessa temperaturskillnader är nödvändiga för att upptäcka ett problem och fastställa orsaken. Precis som en vanlig kamera har en värmekamera en viss upplösning. Även en värmekamera med en relativt låg upplösning ger tusentals mätpunkter i en bild. Till exempel har Seek Thermal Compact värmekamera en upplösning på 206 x 156 pixlar. Detta innebär 32 136 mätpunkter i en bild. Det skulle innebära väldigt många mätningar för en IR-termometer. Infraröda termometrar (IR-termometrar) mäter temperaturen vid en specifik punkt. Vilket innebär att det skulle ta väldigt lång tid att inspektera en maskin eller byggnad på detta sätt.

IR-termometrar

Nedan hittar du de mest sålda IR-termometrarna. Nyfiken på resten av vårt sortiment?

Till alla IR- termometrar

De viktigaste märkena inom IR- termometrar

Voltcraft
Basetech
fluke
flir
Ebro
testo
TFA
Bosch Professional
laserliner
beha amprobe
extech

Värmekameror

Nedan hittar du de mest sålda värmekamerorna. Nyfiken på resten av vårt sortiment?

Till alla värmekameror

De viktigaste märkena inom värmekameror