Köpt oftast

    Meest gekocht

    Högst betygsatta produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgivare

       Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

     

    Värt att veta om larmanläggningar: Inbrottsskydd för hus och lägenhet

    Larmsystem är en modern utökning av den mekaniska husssäkringen. Den moderna säkerhetstekniken hos ett larmsystem skyddar ditt företag och din egendom mot inbrott och andra faror. Systemen för inbrottsrapportering är flexibla, prisvärda, fungerar även trådlöst och är därför enkla att montera.

    • Larmanläggning för säker känsla dygnet runt

    • Hur fungerar ett larmsystem?

    • Vad utmärker en bra larmanläggning?

    • Så här hittar du rätt larmanläggning

    • Kabelbunden larmanläggning eller trådlös larmanläggning?

    • Allt ingår: Larmsystem för nybörjare

    • Vad har det för skadeklass med ett larmsystem?

    Larmanläggning
     

    Larmanläggning för säker känsla dygnet runt

    Inkräktare är skrupelfria och tar ingen hänsyn till dem. Tjuvarna lyckas bryta sig in i osäkrade kontor på mindre än tio sekunder och lämnar efter sig ett mardrömsscenario. Följderna av ett inbrott är många och drabbar dig hårt: Förlust av värdeföremål och viktiga affärshandlingar kommer till skada på dörrar och fönster – och något som ofta gör mycket mer ont än den rent ekonomiska skadan: Förlust av säkerhetskänslan. Det är en traumatisk erfarenhet när främlingar tränger in i sina lokaler och passerar igenom allt.

    Som husskötare eller företagsägare behöver du inte acceptera att inbrott sker. Med ett elektroniskt larmsystem - fackman inbrottslarmssystem (EMA) - avskräcker du inkräktare effektivt.

    Med tanke på de 116.540 bostadsinbrott som inträffade 2017 rekommenderar också polisen att man installerar larmsystem i kombination med mekaniskt inbrottsskydd på fönster och dörrar. Moderna larmsystem erbjuder skydd när som helst på dagen och på natten - när du är borta och även när du och andra personer från företaget är närvarande. Den intelligenta tekniken skyddar svagheterna hos din hemadress eller ditt företag. Tack vare effektivt larm förblir det ofta bara vid inbrottsförsök. I händelse av inbrott informeras du via SMS, mejl eller röstmeddelande och kan snabbt ingripa. Den senaste generationens larmanläggningar använder kraftfulla sensorer och är enkla att installera, lätta att använda och flexibla. .

    Det finns till och med modeller utan montering, som är klara att användas på bara några minuter. Säkerhet och inbrottsskydd för ditt hem är alltså enklare än du kanske trodde!

     

    Hur fungerar ett larmsystem?

    Larmanläggning
    Larmanläggning

    Med ett larmsystem som komplement till den mekaniska grundsäkringen gör du det svårt för inbrottstjuvar. Larmsystemet övervakar din byggnad centralt, identifierar förändringar och utlöser ett larm i händelse av inbrott eller inbrott. Meddelandet skickas till användaren av larmsystemet, till grannar i omgivningen eller till ett vaknings- och säkerhetsföretag.

    Det elektroniska allround-skyddet består av flera komponenter. Oftast används en larmcentral som basstation där signalerna från sensorerna går samman på en punkt. Anslutning till de enskilda sensorerna som dörr-/fönsterkontakter och rörelsesensorer kan ske trådlöst eller trådbundet. Det finns trådlösa larmsystem som du kan använda utan ombyggnad, utan att dra kablar och utan att ta smuts i drift och till och med ta med när du flyttar.

    Vad utmärker en bra larmanläggning?

    Larmanläggningar kan känna igen många faror beroende på deras utrustning. Huvudfunktionen i ett larmsystem är snabb rapportering av inbrott och den därmed förbundna avskräckningsfunktionen genom en ökad upptäcktsrisk för inkräktare. Många larmsystem meddelar inte bara inbrott, utan visar även status för fönster och dörrar och skickar meddelanden till din smartphone, surfplatta eller dator. På så sätt vet du alltid om allt är i sin ordning hemma, alla ingångar är stängda eller om det fortfarande finns ett fönster öppet. Tillsammans med larmknappar, rökdetektorer och branddetektorer uppstår en omfattande säkerhetslösning.

    Vissa larmsystem är Smart-Home-larmsystem. De här enheterna fungerar även som Smart-Home-system och kan styra lampor, uttag, jalusier och termostater.

    För att kunna använda alla funktioner måste larmanläggningen anslutas till internet via WLAN-routern eller förses med valfritt SIM-kort från en mobilleverantör. Genom anslutningen kan enheter kommunicera med omvärlden, skicka meddelanden och kan delvis fjärrstyras via appen.

    Till de mest kända tillverkarna av larmsystem hör Abus, Blaupunkt, Burg Wächter, Denver, Engardia, Ezviz, Gigaset, HAS, Honeywell, iSmartAlarm, Lekange, Panasonic, Olympia, Renkforce, Smanos, Somfy, Stabo och Sygonix.

     

    Så här hittar du rätt larmanläggning

    Alla hus och alla företagsbyggnader är annorlunda. Larmsystem ska vara anpassade till de olika användningsplatsen med avseende på tekniska färdigheter. Därför finns det larmsystem i många olika varianter. Vilka verkliga du bör kunna säkra med larmsystem beror på de fysiska förhållandena. I allmänhet är dörrar, fönster, källaringångar, garage och balkonger de största säkerhetsluckorna i hus och lägenheter. Två övervakningskoncept kan väljas:

    Typer av övervakning

    Övervakning inomhus
    (korsexempel: Fallövervakning)

    Ett larmsystem med övervakning inomhus eller fallövervakning utlöses först när en inkräktare är inne i skyddade rum. På så sätt kan till exempel trapphus, korridorer och källare säkras på ett meningsfullt sätt. Fördelen med fallövervakning är det låga antalet sensorer som behövs för övervakning. Det gör att du kan köpa billigare och kräver mindre installationsarbete. Nackdelen är att slå först vid ett framgångsrikt intrång.


    Övervakning av ytterhuden

    Inom ramen för övervakning av hudområden övervakar larmanläggarnas sensorer framför allt dörrar, fönster, källare och garage. Larmsystemet känner av varje försök att tränga in i objektet utifrån. Stor fördel med övervakning av utsidan: Larmet utlöses tidigt innan tjuven kan tränga in i byggnaden. Och: Det är bara genom övervakning av utsidan som det är möjligt att säkra byggnaden även om det finns personer i byggnaden.

     

    Kabelbunden larmanläggning eller trådlös larmanläggning?

    Larmsystem kan vara kabelbundna och trådlöst nätverksanslutna. Vid ett fast kabelbaserat system kommunicerar larmcentralen, manöverpanelen, sensorerna på dörrar och fönster, rörelsedetektor, sirener och blixtlampor med varandra via kabelledningar. Trådbundna larmsystem är framför allt lämpliga för nybyggnader eller renoveringar, när det är möjligt att dra kablar utan problem. Kabelanslutna anläggningar passar även för utomhusbruk.

    Vid befintliga fastigheter eller hyror är trådlösa larmanläggningar perfekta. Dessa system arbetar med trådlös överföring. Detektorer och kontroller kommunicerar trådlöst - därför måste färre eller inga kablar installeras. Trådlösa rörelsesensorer och andra sensorer är oftast batteridrivna och har en lång batteritid. Batterierna måste då och då bytas ut, larmsystemet ger besked i förväg. Var uppmärksam vid köp på den angivna räckvidden inom byggnader.

    Bra att veta: Det finns ingen risk för att andra trådlösa larmsystem i närheten kommer att påverka ditt nya trådlösa larmsystem. Kodningen av anläggningskomponenterna möjliggör en unik identifiering av varje enskild detektorer. Anläggningen känner på så sätt alltid bara av de sensorer och knappar som kärnats på den egna centralen.

    Alternativ till larmsignalering via siren

    Normalt visar inbrottslarm ett larm som kan uppfattas av en siren (externlarm). Istället för eller som komplettering till ljudsignaleringen är även ett optiskt larm möjligt, till exempel genom aktivering av utomhusbelysning och trädgårdsbelysning eller genom ljussirener. Dessutom behärskar många larmsystem även tysta larm (alarm). Denna larmsignal, som inte kan uppfattas på plats, kommer att omfatta antingen en säkerhetsansvarig eller, framför allt, polisen. Det är också möjligt att larmenheten automatiskt aktiverar en videoanläggning med IP-kameror för videoövervakning som registrerar vad som händer i hemmet.

    Ofta kan – och bör – flera larmtyper kombineras. På så sätt kan en akustisk och optisk signal skrämma iväg inkräktaren och tvinga den till flykt, medan ett tyst larm får ett vaktskydd som ser till att han eller hon får se rätt på plats.

     

    Allt ingår: Larmsystem för nybörjare

    Larmsystemset är perfekt för nybörjare och innehåller en grundutrustning för att skydda hemmet. För din säkerhet medföljer basenheten, som möjliggör en central styrning av alla kopplade larmgivare. I larmsystem-set finns dessutom flera larmgivare för olika användningsområden och oftast även en fjärrkontroll och batterier.

     

    Vad har det för skadeklass med ett larmsystem?

    Tillverkare av inbrottslarm kan kontrollera och certifiera sina system enligt VdS-skadeförebyggande föreskrifter, ett företag som tillhör tyska försäkringsbranschens totalförbund. Därefter delas larmanläggningar in i tre VdS-klasser och finjusteras i tolv säkerhetsklasser, beroende på graden av risk för inbrytning. Inbrottslarm av klass A använder mellankänsliga detektorer och ger enkelt skydd mot övervarv i inkopplat tillstånd. Larmanläggningar av klass B ligger i mittfältet och systemen av klass C ger ett ökat skydd mot övervindsökning i skarpt och oskarpt läge och arbetar med detektorer med högre känslighet. 

    VDs-säkringsklasser

    VDs-säkerhetsklasserna differentieras med hänsyn till försäkringsvärde och driftsläge. Dessutom finns det inbrottslarm som uppfyller vissa din-krav som din en 50130, 50131 och 50136. Certifieringar och kontrollmärken för säkerhetsteknik ger dig som köpare vetskapen om en särskild kvalitetsstandard och lägsta säkerhetsnivå. Du kan också tjäna som bevis på din försäkring, till exempel för att få bidragsrabatter.

    KfW-stöd för inbrottsskydd

    Med åtgärder för inbrottsskydd gör du ditt hem säkrare. Ni drar nytta av statligt stöd till säkerhetsteknik. KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) subventionerar privata ägare och hyresgäster för att säkra inbrytandet i efterhand på befintliga byggnader. Upp till 1.600 euro per bostadsenhet finns för mekaniska byggnadsinstallationer, såsom inbrottsdörrar och fönster, samt för installation av en inbrottsdetektoranläggning. Det relevanta stödprogrammet kallas ”åldersanpassad omställning – investeringsbidrag – inbrottsskydd” (455-E-stöd). Stödet till säkerhetssystem ska vara beroende av investeringskostnaden. Information om ditt bidrag och det tillhörande online-formuläret finns på KfW:s webbplats.