bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Snabbtelefon: Praktisk talanläggning med bra räckvidd

Det behöver inte alltid vara en fullvärdig porttelefon eller hemtelefon. Du kan också prata med varandra kostnadsfritt med en trådlös eller WLAN-ansluten kommunikationsanläggning. De mobila enheterna kännetecknas av en snabb start och har många olika användningsmöjligheter som porttelefon, radio, personalsamtal, babyfon och ersättning för samtal via telefoner och smartphones.

  • Was comkommunikation?

  • Was comintercoms fördelar?

  • Was prekcomsystem med kamera?

  • Viktiga egenskaper för ett snabbtelefon

 

Was comkommunikation?

En snabbtelefon är en mycket flexibel och mångsidig form av en kommunikationsanläggning som gör det möjligt för två eller flera personer att kommunicera och kommunicera från rum till rum eller hus till hus.

De multifunktionella bords- och väggenheterna baseras i regel på trådlös teknik och sker utan fast kabeldragning.  De kringgår de strukturella förändringar som slitarbeten, kabelförbindelser och överenskommelser med uthyrningsobjekt. Räckvidden ligger beroende på modell på upp till 2000 meter. Det räcker för stora byggnader, produktionshallar och verkstäder.

Man tänker inte bara på mobilleverantörer hemma eller på kontoret. Du kan göra meddelanden och lyssna in i rum. Som mobil telefon för personalen och för att kommunicera med grannar eller kollegor i en byggnad längre bort, är enheterna värdefulla tjänster. Tack vare handsfreefunktionen (VOX) lämpar sig porttelefonanläggningar även för akustisk övervakning av produktionsrum, maskiner och lantbruksanläggningar. I ett privat sammanhang hjälper en snabbtelefon vid sjukövervakning och som babyvakt.

Till och med en ringklocka medföljer. Att trycka på ringknappen utlöser en ringsignal vid fjärrenheten. Volymen och delvis även melodin kan ställas in som olika ringsignaler kan ersätta en dörrklocka eller en ringsignal eller helt enkelt lyssna på din trådlösa partner.

Förutom ljudporttelefoner finns system med kamera för videoöverföring där samtalspartnern ser sig i bild. För mobil användning vid sidan av ett vägguttag finns batteripaket.

 

Was comintercoms fördelar?

En stor fördel med ett snabbtelefon jämfört med andra porttelefoner är snabb installation, enkel användning och mobilitet. System för internkommunikation består av minst två enheter. Mest bekvämt är starten med ett komplett set som består av två eller flera identiska modeller.

När du packat upp, uppställning, sticks in och sätts igång är radioenheterna omedelbart redo att användas. Till skillnad från en klassisk porttelefon behöver du för din nya intercom-anläggning inte dra kablar i byggnaden. Ingen fast montering behövs. Placera helt enkelt högtalarna på den avsedda platsen, till exempel ett arbetsbord, på receptionsdisken eller på en hylla. Spontant byte av plats är möjligt när som helst. Det räcker att sätta i strömkabeln på den tidigare platsen och sätta den på den nya platsen.

Bra att veta

Samtalet överförs oberoende av porttelefonen. Det uppstår alltså ingen växelverkan med porttelefonsapparater och du behöver inte tänka på motsvarande fabrikat.

Högtalarna har vanligtvis flera radiokanaler, som du kan ställa in på höljet. Genom att använda olika frekvenser undviker du att en annan enhet stör din mottagning på samma kanal. Dessutom kan du använda flera trådlösa porttelefonsystem samtidigt på olika kanaler.

Jämfört med PMR-radioenheter och Walkie-talkies utmärker sig snabbtelefonsystem genom sitt större hölje. Det ger lättare tillgängliga brytare och därmed en totalt bättre känsla och hantering.

 

Was prekcomsystem med kamera?

Moderna snabbtelefoner är ofta utrustade med en kamera och WLAN-gränssnitt eller mobilmodul för anslutning och styrning via smartphone. Förutom röstsignaler överför du även en videobild. Insläppsdeltagare på husdörrar eller byggnadsdörrar som familjemedlemmar, anställda, leverantörer eller paketföretag kan identifieras tillförlitligt med hjälp av videosignalen. Du förvägrar ovälkomna besökare eller bedragare tillträde.

Rörelseutrustning är lämplig för hushåll och företag. Lösningarna med video hjälper dig vid yrkesmässig användning, vid sidan av insläppskontroll, till exempel vid övervakning av maskiner, tekniska anläggningar och mätinstrument. I privata sammanhang hjälper en intercom-anläggning med video till barn- och sjukvård samt till övervakning av husdjur. Modeller med mörkerseende är utrustade med en inbyggd infraröd belysning. Nattseendet ger även i absolut mörker en igenkännbar bild.

Kameran i intercom-systemet skickar bilden via ditt WLAN och WLAN-routern eller det trådlösa nätverket till en smartphone-app i din smartphone eller dator med skärm. Via Push-meddelande, Mail eller alarmsignal informeras du när ringknappen trycks in eller kameran känner av en rörelse. Via din smartphone kan du sedan prata med besökaren eller personen i fråga, även om du inte själv är hemma eller på plats. Dessutom lagrar många videoporttelefoner bild och ljud på ett minneskort eller överför data på ett onlinelagring.

I kombination med en porttelefon, en dörröppnare eller ett larmsystem, kan en snabbtelefon med kamera förbättra komforten och säkerheten. Använd videobilden för att kontrollera vem som står vid ingången. Om allt är bra trycker du på dörröppnaren eller bildknappen på porttelefonen. Vissa enheter är också utformade för att fungera tillsammans med Smart Home-lösningar. Videoporttelefonen kommunicerar sedan med systemets central och blir en del av smart Home.

 

Viktiga egenskaper för ett snabbtelefon

Beroende på den trådlösa räckvidden beror det på vilket avstånd ditt nya intercom-system kan överbrygga. Det maximala värde som anges för radion gäller vid fri sikt och kan vara flera kilometer. Hinder och byggnadstekniska förhållanden minskar räckvidden i praktiken.

I produktbeskrivningen anges också hur många radiokanaler du kan ställa in på enheten. Ju fler kanaler som finns tillgängliga, desto lättare är det att åtgärda eventuella störningar från angränsande radioutrustning.

Knyta modeller med WLAN-kommunikation till det trådlösa hemmanätet eller Business-WLAN och behöver en anslutning till en Point eller WLAN-router. Snabbtelefoner med inbyggd mobilmodul kräver ett SIM-kort.

Många trådlösa porttelefonsystem arbetar med halvduplex och är därmed tekniskt sett utbytbara telefonanläggningar. Till skillnad från en telefon är mottagningen låst medan du talar. För modeller med full duplex sker överföringen i båda riktningarna. Du kan tala samtidigt som du hör den andra parten.

De mest flexibla är modeller som är utrustade med en nätenhet för anslutning till elnätet och som dessutom kan matas med ström med inbyggda eller valfria batterier.

Om enheten är utrustad med ett hörlursuttag eller en högtalaranslutning kan du sedan använda en talgarnitur för att kommunicera i en bullrig miljö eller en aktivbox. Högtalaren rekommenderas vid användning som en anropssystem i verkstäder och hallar.

En viktig produktegenskap är VOX-funktionen som handsfree med inställbar känslighet. Så länge du har aktiverat VOX låter enheten in i rummet. Registrerar mikrofonen ett ljud, till exempel en persons röst, en anläggnings larmton, babyvljud eller djurläten, börjar enheten automatiskt skicka. Om inget ljud uppfattas mer stannar överföringen. Så många känslighetsnivåer som möjligt möjliggör en exakt anpassning av VOX-handsfree till dina behov.